Értem A weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.
A kosár üres
Navigáció

Előkészítés

A konyhai előkészítés folyamatáról és gépeiről általában...

A vendéglátóegység nagykonyhájába szállított vagy ott már egy ideje raktározott – fogyasztásra és további feldolgozásra alkalmas – alapanyagok nem kerülhetik meg a konyhai előkészítés folyamatát, illetve ennek konyhatechnikai berendezéseit. Ezeket a munkafolyamatokat összefoglalóan élelmiszer-előkészítés névvel illeti a gasztronómia tudománya. Kétségtelen, hogy bát a munkafolyamatok egy része kézzel is végezhető, a konyhai előkészítés jelentős részét napjainkban már – még a magánlakások kisebb konyháiban is – géppel végezzük. Az élelmiszer-előkészítő munkákat jóllehet csoportosítják sokféleképpen – akár az élelmiszerek fajtája, akár a munkafolyamat milyensége szerint – a legegyszerűbb eljárás az előkészítésben alkalmazott gép típusa szerinti osztályozás.

Asztali konyhagépek, kézi gépek és egycélú konyhagépek a nagykonyhákban...

A nagykonyhákban csupán teljesítményükben eltérő konyhatechnikai berendezéseket alkalmaznak, amelyek persze több mindenben különböznek a magánlakások háztartásainak konyhagépeitől. Nagykonyhák esetében egyrészt a technológiai folyamatok másként következnek és az előkészítés munkálataihoz általában több egycélú gépet alkalmaznak. Egy konkrét konyhai munkafelületre helyezhető asztali konyhagépek, valamint az előbbiekkel ellentétben állványt nem tartalmazó – így kézi tartást feltételező – kézi konyhagépek mellett beszerezhetők olyan egycélú konyhagépek is, melyek a számtalan előkészítő folyamat közül csupán egyetlen feladat elvégzésére lettek tervezve. Funkciójuk szűk keretei miatt – legyen szó állványos vagy kézi mixerről, gyümölcsprésről vagy éppen szeletelő gépről – az univerzális konyhagépekhez képest árban kedvezőbbek lehetnek, ráadásul – mint egy feldolgozásra váró élelmiszer intenzív illata miatt például – kifejezetten szükséges lehet alkalmazásuk.

A nagykonyhák főbb előkészítő berendezései...

Húsdarálók, szeletelőgépek és zöldségaprítók...

A háztartások konyháihoz hasonlóan a húsaprítás meggyorsítására nagykonyhákban is húsdarálót használnak. Webáruházunk kínálatából is látszik, hogy a húsdarálók elvi felépítésükben ugyan azonosak a háztartási húsdarálóval, de lényegesen nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek. Beszerezhetők a 160-300 kg-os alumínium öntvény házas, teljesen rozsdamentes belső alkatrészekkel rendelkező húsdarálók, amelyek ráadásul önélező késes valamint kisfeszültségű vezérlőpaneles kialakításúak. A különböző tárcsaméretben hozzáférhető – eloxált alumíniumból és ugyancsak rozsdamentes acélból készült – felvágott szeletelők lehetővé teszik a viszonylag alacsony fordulatszám mellett megvalósuló tökéletesen vágott felület létrejöttét. A zöldségfélék aprítására, szeletelésére, kockázására évtizedekkel korábban még kétségtelenül az univerzális konyhagépeket használták. Manapság már egyedülállóan is működnek ilyen berendezések zöldségszeletelő Amitek valamint zöldségszeletelő Fimar formájában. Utóbbiak igényeink szerint szeletelik, hasábolják, csíkozzák vagy éppen reszelik a zöldségféléket. A fentieken túl a többfokozatú habverő keverő dagasztók, elektromos pizzanyújtó gépek, műanyag testű és nagy teljesítményű motorral felszerelt botmixerek és konyhai mérlegek mind-mind olyan eszközök, amelyek nélkül a 21. században a nagykonyhai élelmiszer-előkészítés munkafázisai gyakorlatilag elképzelhetetlenek.
Termékeink


KÉRDÉSE VAN ?


Ügyfélszolgálatunk munkanapokon 8 és 16 óra között várja hívását !


+36 96 / 365-130