Értem A weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.
A kosár üres
Navigáció

Fagyasztószekrények

A hűtéstechnikáról és a fagyasztószekrényekről általában…

A hűtőgépek általánosságban véve olyan szerkezetek, amelyekkel a külső környezetnél alacsonyabb hőmérsékletet teremthetünk – és tarthatunk fenn – mesterséges úton. Utóbbi a fagyasztószekrényekre is igaz, jóllehet fagyasztásnak azt a tartósítási módszert nevezzük, ami a termékek maghőmérsékletének az általános hűtőberendezéseknél már jóval alacsonyabb – -10 és -28 Celsius – hőmérsékletre történő lehűtését jelenti. Az ember több évszázada tudja, hogy az élelmiszerek tárolásának legmodernebb és legkíméletesebb módja a fagyasztás. A modern korunk legkülönbözőbb kapacitású és rendszerint rozsdamentes acélból készült fagyasztószekrényei által produkált alacsony hőmérséklet nemcsak lényegesen lelassítja a termékek kémiai- és biokémiai változásait, de a baktériumok szaporodását is lehetetlenné teszi. 

Fagyasztószekrények és előnyeik…

A fagyasztók széles spektrumát szemügyre véve azonnal látjuk: kivitelük alapján fagyasztó ládát és fagyasztószekrényt különböztethetünk meg. A fagyasztóládák rendszerint fiókot nem tartalmazó, így egy nagyobb egybefüggő teret alkotó és felülről nyitható berendezések. A fagyasztóládák ugyan nagyobb mennyiségű termék tárolására alkalmasak, ám a belehelyezett tartalom egyben sokkal kevésbé áttekinthető.
A fagyasztószekrények ezzel szemben minden esetben oldalról nyithatóak, ráadásul a rendelkezésünkre álló hasznos teret – esztétikus és kialakításukat tekintve kifejezetten praktikus – fiókok választják el egymástól. A fagyasztószekrények vitathatatlan előnye, hogy nemcsak az egyes élelmiszertípusok különválasztott tárolását teszi lehetővé, de a fagyasztószekrény tartalmának áttekinthetőségét is nagymértékben megkönnyítik.

Milyen típust válasszunk?

A fagyasztószekrényeket rendszerint egy- és kétajtós kivitelben vásárolhatjuk meg. A termékek hasznos belső terének űrtartalmát – mint minden esetben – weboldalunkon is literben találjuk. A kívánt belső űrtartalom kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy míg egy kisebb háztartásnak elegendő a néhány száz liter térfogatú szekrényméret, addig egy kisebb vendéglátóegység nagykonyhájának is legalább 700 literes belső térrel érdemes számolunk. Az esetek többségében ventillációs hűtéssel működő és 700-1400 literes berendezések típusának kiválasztásakor – a készülékek belső terének nagysága mellett – a fagyasztószekrények energiafogyasztása sem elhanyagolható szempont. Tudatos vásárlóként és fogyasztóként utóbbi nemcsak az egyre dráguló energiaárak miatt fontos, de környezettudatossági megfontolásból is érdemes jobb energiaosztályú készüléket vásárolni. A fagyasztószekrény energiafogyasztását a környezeti tényezők mellett természetesen az ajtók nyitásának gyakorisága is befolyásolja.  A fentiek mellett az energiafogyasztás mértéke azért is égetően fontos, mert állandóan üzemelő háztartási berendezésről van szó. A kínálatban megtalálható összes fagyasztószekrényhez annak energiafogyasztását tartalmazó adatismertetés tartozik.  A tető aggregáttal, automata leolvasztó funkcióval és persze önzáródó ajtókkal felszerelt készülék tárolóterének hőmérsékletét termosztát tartja a minimálisan kívánatos -18 Celsius fokon illetve ez alatt. A kívánt fagyasztási hőmérsékletet persze szabályozhatjuk, sőt a hőfok maximumra állítását általában „gyorsfagyasztás” jelzéssel is ellátják a gyártók. A hosszú élettartamú és magas minőségű vezérlővel, valamint Haccap kompatibilis digitális kijelzéssel felszerelt fagyasztószekrények élettartamukat és műszaki jellemzőiket tekintve mindenben megfelelnek a nagykonyhák által támasztott követelményeknek.
Termékeink


KÉRDÉSE VAN ?


Ügyfélszolgálatunk munkanapokon 8 és 16 óra között várja hívását !


+36 96 / 365-130