Értem A weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.
A kosár üres
Navigáció

Melegentartók

Melegentartók és modern konyhatechnika…

Nemcsak a vendéglátóegységek nagykonyháiban és éttermeiben, de a széles értelemben vett egyéb vendéglátó helyiségekben- illetve élelmiszer feldolgozó egységekben is különösen fontos a higiéniailag kifogástalan, ezzel együtt praktikus konyhatechnikai berendezések használhatósága. Az esztétikum mellett egy luxus- és önkiszolgáló étterem vendégterében, de még egy szimpla szállodai büfében is elengedhetetlen kívánalom a frissensültek, a melegentartást igénylő főtt-sült ételek és pizzaféleségek – nem is szólva a cukrászok által készített termékekről, süteményekről – tárolásának szakszerűsége. A vendégek számára ugyanakkor élvezetesebb, ha láthatják – illetve meg is választhatják – mi kerüljön a tányérukra. A 21. század konyhatechnikai termékeit fejlesztő mérnökök a készételek melegen tartását biztosító számos konstrukciót valósítottak meg. A konyhatechnikai berendezések vonatkozó termékei mindenben megfelelnek a sütemények, pékáruk, sült húsok melegen- és frissen tartását szolgáló követelményeknek.

Amit a melegentartó pultokról és egyéb készülékekről tudni érdemes…

A melegentartók között már első ránézésre is több kiváló – köztük nem egy magyar –fejlesztéssel, konstrukcióval valamint mérettel találkozunk. Kínálatunkban a gyártók, a melegentartók térfogatának, befoglaló méreteinek, típusainak valamint a konkrét termékek üzemi hőfokának feltüntetésére is sor került. A különböző kialakítású melegen tartó pultokat számtalan módon használhatjuk egy vendéglátó egységben. Tökéletesen megfelelnek salátás pultként, a szállodák szolgáltatásainak keretében a reggeli ki- és felszolgálásánál vagy éppen a sütemények bemutatásánál.

Típusok, felépítés és alkalmazási terület…

A melegentartó pultok rendszerint három oldalról burkoltak – amely a modern konyhatechnika követelményeinek megfelelően dupla belső burkolatot is jelent – és az esetek többségében alsó fűtött tároló résszel, ugyancsak dupla szigetelt tolóajtóval, valamint általában egy alsó polccal felszereltek. A melegentartó pultok – mint ahogy a kategóriában található összes termék – természetesen rozsdamentes acélból készültek. A felépítménnyel valamint felépítmény nélkül is beszerezhető konyhai vízfürdős melegentartó pultok többsége három oldalról merevített és leeresztő csappal felszerelt. A vendéglátásban közkeletű nevén csak Bain Marie névvel illetett termék szintén az elkészült készételeknek forró víz alkalmazásával – rendszerint 75-85 Celsius fokon – történő melegen tartására szolgál. A kategóriába tartozó készülékek leeresztő csappal szintén felszereltek, sőt beszerezhetőek vízfeltöltő csappal is. A vízfürdős melegentartók fűtőpaplanos fűtése valóban egyenletes hőátadást biztosít, ráadásul vitathatatlan előnyük, hogy hosszú évek használata után sem vízkövesednek. A fokozatos teljesítmény beállítással és nagyteljesítményű égőkkel felszerelt vízfürdős melegentartók gázüzemű és elektromos változatban egyaránt beszerezhetőek.

 

Termékeink


KÉRDÉSE VAN ?


Ügyfélszolgálatunk munkanapokon 8 és 16 óra között várja hívását !


+36 96 / 365-130