Pizzéria és kiegészítői
Az eredeti hamisítatlan pizza sütése kemencében a 21. században
A pizzasütéssel kapcsolatban napjainkra kialakult közhiedelem – amely szerint a háztartások hagyományos pizzasütője „hamisítatlan” pizzát eredményez, sőt az nem igényel különösebb tudományt – bizony nem felel meg a valóságnak. A vendéglátó egységek,pizza sütödék és gyorséttermek már nem nélkülözhetik azokat a pizzakemencékhez, pizzadagasztó készülékekhez és egyéb kiegészítőkhöz hasonló modern konyhai berendezéseket, amelyek munkánk megkönnyítésének elengedhetetlen kellékeivé váltak.Pizzakemence,pizzasütő típusok,hogy akár a "Napoletano" pizza se legyen akadály…
Szabályozhatóság, terhelhetőség és változatos pizzasütő kamraméret…
Pizzakemencével gyakorlatilag minden gyorsétteremben találkozunk, ugyanis a különböző kialakítású- és designnal rendelkező pizzakemencékben sült pizzák modern korunk legnépszerűbb ételeinek számítanak hazai vonatkozásban is. Egy évtizeddel korábban önmagában már a pizzasütő pizzakemencékhez hasonló berendezések beszerzésével is egy vendéglátóegység jelentős lépést tehetett előre a „versenyben”, ami szintén a pizzakészítmények iránt megnövekedett keresletre vezethető vissza. Az egy- vagy kétaknás elektromos pizzakemencék gyártása során – amelyeknél a hőmérsékletmérő, belső lenyitható ajtók, belső világítás, szabályozható alsó-felső fűtés általában alapkövetelmény – a szakemberek a tésztasütési munkafolyamatot is figyelembe vették. Az aknás- és szalagos pizzasütő pizzakemencék – amelyek segítségével pizzán kívül grillezett zöldséget, gyorsételeket és süteményeket is készíthetünk – nem csak a minőségi, de a mennyiség elvárásoknak is megfelelnek. Utóbbi teszi lehetővé, hogy a vendéglátó egységek viszonylag rövid idő alatt nagy mennyiségben tudják előállítani ezeket a népszerű készételeket. Külön érdemes kiemelnünk a forgalmazott pizzakemencék rendkívüli terhelhetőségét, ami szintén megspórolhatatlan minden olyan gyorsétterem számára, ahol a folyamatosság jellemzi a pizzasütést.