Vákuumcsomagoló külső tasakos 300 mm SMART-ASPER
TermékismertetőTechnikai adatok
A vákuumcsomagolást mint tartósítási és frissen tartási eljárást egyre nagyobb számban használják a vállalkozások és a háztartások. Általánosságban elmondható, hogy a vákuum csomagolt friss élelmiszerek, mint a húsok, zöldségek, felvágottak, sajtok, stb. ötször tovább frissen tarthatóak. Fagyasztva a 3-6 hónap helyett 1,5 évtől akár 3 évig is tárolhatjuk vákuumcsomagolt ételeinket. Az úgynevezett belső kamrás készülékek esetében a vákuumozás és a hegesztés is a készülék belsejében történik. Ez a módszerrel tökéletes vákuumozás jön létre. A belső kamrás vákuumgépekkel akár folyadék is csomagolható. A gép használatához speciális vákuumtasakra van szükség.
A vákuumcsomagolás előnyei:
- Az összes élelmiszer esetében előnyös ez a csomagolási eljárás, hiszen a természetes elpárolgás okozta nedvesség veszteséget gátolja, így megóvja az ételt a kiszáradástól és segíti megőrizni az élelmiszer egyik alapvetően fontos jellemzőjét: a frissességét.
- A vákuumcsomagolt ételek lefagyasztásakor (-18/-12°C körül) nem lép fel a víz megfagyása közben jelentkező kristályosodási folyamat, mert a levegő a zacskóból eltávolításra került, így az ételeken nem képződnek jégkristályok.
- A vákuumcsomagolt és lefagyasztott élelmiszer tartósabb lesz, és hosszabb ideig képes megőrizni eredeti színét, illatát és tápértékét.
- A vákuumcsomagolt étel szavatossági ideje nagymértékben megnövekszik, és néhány hét, sőt hónap is lehet, szemben a csomagolatlan ételek néhány napos eltarthatóságával.
- Megbízhatóbb higiéniai körülmények biztosítása.
Jellemzők:
- Olasz gyártótól, európai minőség!
- Külső csomagoláshoz alkalmas
- ABS kialakítás
- Fóliahegesztés
- 300 mm-es hegesztő él
- Digitális vezérlés
Letölthető dokumentumok:
- ABS kialakítás
- Mérete: 380x180x80 mm
- Hegesztő él hossza: 300 mm
- Vákuumszivattyú: Q = 10/12 LTmin
- Tápfeszültség: 230 V / 50-60 Hz