Hűtéstechnika
Modern éttermi konyhatechnika és vendéglátó ipari hűtő, és hűtéstechnika…
Az éttermek- és a vendéglátóegységek talán az ipari hűtő berendezések legnagyobb felhasználói. Ez nem véletlen, hiszen a kész élelmiszereket- és alapanyagokat a felhasználásig rendszerint hűtve, sok esetben fagyasztva kell tárolni. A modern ipari konyhatechnikán belül, valamint az általános értelemben vett rozsdamentes hűtőberendezések fogalmán a különböző igények kielégítésére kifejlesztett hűtőtechnikai termékeket értjük, legyen szó bolti hűtőkről, élelmiszer feldolgozó egységek,szálloda ipar fagyasztó berendezéseiről, nagykonyhai ,vendéglátó ipari hűtőberendezésekről, kereskedelmi,hotel,vagy bármely HORECA szektor ital- illetve borhűtőkről vagy éppen éttermek hűtött előkészítő asztalairól. A már „ipari jellegű” nagykonyhai hűtőberendezések számos típusával is találkozhatunk kínálatunkban. Ezek közül már első nekifutásra is kiemelt figyelmet érdemelnek a legnevesebb gyártók által forgalomba hozott, köztük az Inox bázis kft. által gyártott– a legtöbb esetben rozsdamentes kivitelben készült – jéggépek, feltét hűtők és salátahűtők, cukrászati,és éttermi hűtött bemutató pultok, pizzapultok,hűtő és fagyasztó kamrák, hűtővitrinek, sokkoló hűtők,bárhűtők,borhűtők,húsérlelő"dry ager"hűtőszekrények és feltéthűtők.Milyen ipari hűtőt válasszunk?
A nagykonyhai háttérhűtők és a szakosított HACCP tárolás hűtőberendezései…
A 21. századi konyhatechnika világában a leggyakrabban használt ipari hűtőberendezések közül a rozsdamentes ,és üvegajtós nagykonyhai háttérhűtők komoly tekintélyt vívtak ki maguknak. Ám egy nagyobb vendéglátóegység teljes hűtésigényének kiszolgálása egy-két nagyobb ipari hűtővel gyakorlatilag megoldhatatlan. Napjaink igen szigorú élelmiszer-higiéniai előírásainak ugyanis utóbbi nem felel meg maradéktalanul. A modern konyhatechnika követelményein belül ma már a fő hangsúly a szakosított, a Haccp előírásainak megfelelő hűtési tároláson van. Persze a rengeteg kis hűtő fagyasztó szekrény alkalmazása sem lehet megfelelő megoldás egy konyhán belül, önmagában már a készülékek igen nagy – egyenként akár 550-600W – elektromos teljesítménye, illetve az ebből adódó többletköltségek miatt.Segítség a hűtő fagyasztógépek, berendezések „útvesztőjében” való eligazodáshoz…