Húsérlelő hűtőszekrények
Száraz érlelés – az évszázados módszer és a modern techonlógia találkozása
Az igazi ínyenc száraz érlelésű hús elkészítése a megfelelő alapanyag kiválasztásával kezdődik. Nem érdemes tömegnövelt, ipari „termelésű” húsokat választani, igyekezzünk megfelelő, háztáji jellegű alapanyagot felkutatni. A száraz érlelés leggyakoribb sztárja a marhahús, a séfek jól tudják, hogy ezzel a technológiával tökéletes steak-et lehet készíteni. Természetesen nem csak a marhahús alkalmas erre az eljárásra, nyugodtan lehet sertéssel, vaddal vagy báránnyal is dolgozni, sőt akár előkészített delikát termékek, szalámi, kolbász és sajtok érlelésére is alkalmas lehet a technológia. A húsnál fontos a megfelelő márványozottság és a jó minőségű zsírréteg. Mivel az érlelés átlagos 4 hete alatt az alapanyag sokat veszít a nedvességéből, a mérete jóval kisebb lesz, ezért apróbb húsdarabok nem igazán alkalmasak erre az eljárásra. A folyamat közben a hús külső rétege száraz lesz, ezt felhasználás előtt le kell vágni. Az érlelés hetei alatt a termék tömegének akár egyharmadát is elveszítheti – ez az arány jelentősen javul a húsérlelő szekrények használatával. Ezekben a készülékekben a száraz érlelés során keletkező normál súlyveszteség akár 8%-ra is csökkenhet, ami hatalmas gazdasági előnyt biztosít.A húsérlelő szekrényekkel a szárazérlelési technológia szinte gyerekjáték, a hús érlelési folyamata teljesen szabályozott körülmények között megy végbe. Kis alapismerettel és a modern technológia segítségével könnyedén lehet Ön is a száraz érlelés mestere. A szekrények méretétől függően a készülékek a profi vendéglátásban vagy akár otthon is használhatóak.
Az üvegajtók biztosítják, hogy a hús érésének folyamata a készülék kinyitása nélkül is pontosan követhető legyen, a LED fény pedig igazán étvágygerjesztővé varázsolja a látványt. A szabályozott hőmérséklet, az UVC technológiás fertőtlenítő rendszer, valamint a sótéglák alkalmazása lehetővé teszi az érlelés tökéletes lezajlását. A hús érett ízű és intenzív aromájú lesz a folyamat végén.
Legyen Ön is igazi gourmet és próbálja ki a szárazérlelési technológiát. Higgye el, az éttermébe, az üzletébe vagy akár az otthonába érkező vendégek értékelni fogják az igazán porhanyós, különleges ízvilágú, egyedi húsételeket.
Termékeink
- Sale
- Hűtéstechnika -
- Hűtővitrinek+
- Cukrászati bemutató pult
- Fagyasztók+
- Pizza előkészítő hűtött munkaasztal
- Jéggépek, jégkásagépek+
- Feltéthűtők
- Hűtött munkaasztal+
- Hidegentartó pultok
- Álló háttérhűtő szekrény
- Bárhűtők
- Borhűtő+
- Saláta hűtők
- Fagylaltpult
- Hűtőkamrák
- Fagyasztókamrák
- Sokkoló hűtők
- Faliregálok
- Csemegehűtő pultok
- Húsérlelő hűtőszekrények
- Juice, italhűtő
- Hűtő ajtógumi szigetelés, alkatrészek
- Pizzéria és kiegészítői+
- Sütés - főzés+
- Olajsütők - fritőzök és kiegészítők+
- Sütő- és pároló berendezések+
- Kürtöskalács sütő
- Rostlap - szeletsütő+
- Tűzhelyek+
- Sous vide
- Zsámolyok+
- Paco-jet
- Kontakt grill
- Mikrohullámú sütők
- Szalamander
- Toaszter szendvics sütő
- Wok tűzhelyek+
- Lángos, fánk és halsütők+
- Kelesztőszekrények
- Regeneráló szekrények
- Tésztafőzők+
- Főzősorok+
- Rozsdamentes bútorok+
- Elszívó ernyők+
- Mosogatástechnika+
- Mosogató, tisztítószerek
- Előkészítés+
- Önkiszolgáló pultrendszer+
- Étel melegentartók+
- Konyhai kiegészítők+
- Street food+
- Italkészítés+
- Fagylaltkészítés
- Horeca+
- Sütőipari-pékipari gépek+
- Alkatrész+
- Alapanyag+
KÉRDÉSE VAN ?
Értékesítő kollégáink munkanapokon 7-18 óra között várják hívását!
Tel: +36 1 788 1828