Merülő rendszerű feketeedény mosogatógép
A szabadalmaztatott feketeedény mosogatógép, amely leegyszerűsíti a mosogatást, csökkenti a költségeket és tökéletes eredményt biztosít. A Multi Wash az egyetlen merülő rendszerű mosórendszer, amelyet zsírtalanításra, vízkőmentesítésre és fertőtlenítésre terveztek, teljes összhangban a H.A.C.C.P. előírásokkal. A konyhában lévő bármely edényt, eszközt vagy alkatrészt tisztíthatja benne, függetlenül a kezelt anyag típusától.
MIT LEHET A MULTI WASH GÉPPEL TISZTÍTANI?
A Multi Wash néhány kivételtől eltekintve szinte minden konyhai edényt képes elmosogatni, például: sütőtálak, fazekak, edények, páraelszívó szűrők, olajsütő kosarak, rácsok, a sütők belső részei, nyársak, polietilén vágódeszkák. A Multi Wash alkalmas rozsdamentes acélból, rézből, alumíniumból és polietilénből készült tárgyak mosására. Ezüst és arany tárgyak azonban nem helyezhetők be. A PTFE és/vagy szilikon szerszámok csak akkor moshatók, ha kitűnő állapotban vannak, és nincsenek karcok vagy hiányzó részek a bevonatból. Az öntöttvas tárgyak is behelyezhetők a tartályba, de minden más fémtől elkülönítve.
MENNYI IDEIG MŰKÖDHET A MULTI WASH UGYANAZZAL A VÍZZEL ÉS MOSOGATÓSZERREL?
A gépet úgy tervezték, hogy ugyanazzal a vízzel és ugyanazzal a mosószerrel körülbelül egy hónapig működjön. Ha a szerszámok nagyon szennyezettek, vagy más speciális igényekre van szükség, akkor rövidebb időtartamot is beállíthat. Intenzív használat esetén (pl. napi 24 óra, mint a nagy főzőközpontokban) és nagyon szennyezett edények kezelése esetén előfordulhat, hogy az időtartamot néhány nappal csökkenteni kell.
MENNYI IDEIG TART A MOSOGATÁS?
A ciklusidő a kezelendő tárgy típusától és a jelenlévő lerakódástól függően változik.
Általában 8-10 percet vesz igénybe egy átlagos tisztítás. A vastag vízkő- és/vagy zsírréteg akár három tisztítási műveletet (körülbelül 30 percet) is igényelhet a teljes eltávolításhoz.
MENNYI IDEIG LEHETNEK AZ ESZKÖZÖK A GÉPBEN?
Nincs maximális mosási idő. Nem javasoljuk azonban, hogy az eszközöket 24 óránál tovább hagyja a Multi Wash belsejében ázni: nem ártalmas, de keletkezik egy nehezen eltávolítható réteg.
LE KELL KAPCSOLNI A KÉSZÜLÉKET NORMÁL ÜZEMMÓD MELLETT?
Ha elérte az üzemi hőmérsékletet, a Multi Wash 24 órán keresztül bekapcsolva marad. Az egység kiváló hőszigeteléssel rendelkezik, amely állandóan tartja a belső fűtést, és elkerüli a nagy áramfogyasztást: semmi esetre sem kell kikapcsolni, még akkor sem, ha nincs benne edény.
MIT KELL TENNI A MULTI WASHBÓL KIKERÜLT ESZKÖZÖKKEL?
A Multi Wash-ból most kivett eszközöket egyszerűen le kell öblíteni vízzel.
AKKOR IS HATÁSOS A MOSÁS, HA A VÍZ ZAVAROSSÁ VÁLIK?
A tisztítószert kifejezetten úgy tervezték, hogy egész hónapban megőrizze hatékonyságát, még akkor is, ha a víz az első naptól kezdve zavarossá és sötétté válik.
MI TÖRTÉNIK HA ÉTEL KERÜL A GÉP TARTÁLYÁBA?
Bármilyen edény behelyezése előtt kötelező minden ételmaradékot eltávolítani. Az élelmiszerek tartályba kerülése károsíthatja a fűtőelemet és a szivattyút, valamint rossz szagot okozhat.
MŰKÖDÉS KÖZBEN CSUKVA KELL LENNIE A TETŐNEK?
A Multi Wash-t zárt tetővel kell használni. Csak a edények be- és kirakodásakor, tisztításkor, víz és mosogatószer betöltéskor nyitható fel. A fedél nyitva hagyása növeli az oldat elpárolgását, ami a víz- és áramfogyasztás növekedéséhez vezet.
KELL VÉDŐFELSZERELÉS A HASZNÁLATHOZ?
Nem. Elegendő vízhőálló kesztyűt használni. Ezen túl védőszemüveg használatát javasoljuk.
MENNYI MOSOGATÓSZERT KELL HASZNÁLNI?
A mosogatószer mennyisége a használt Multi Wash modelltől függően változik. A mosószert minden új ciklus elején vízzel kell hígítani, és az üzemi hőmérséklet elérésekor a tartályba kell önteni.
KÁROS A MOSOGATÓSZER?
A mosogatószer nem mérgező, nem maró hatású. A Multi Wash belsejében lévő oldat azonban nagyon forró, ezért szükséges a szükséges óvintézkedések alkalmazása (kesztyű és szemüveg).
KÉPES A KÉSZÜLÉK ELPUSZTÍTANI A BAKTÉRIUMOKAT?
A gépet használva látni fogja, hogy az oldat (víz és mosószer) gyorsan elsötétül, miközben antibakteriális hatékonysága folyamatosan változatlan marad, a HACCP előírásainak maradéktalanul megfelelve. Ezenkívül az üzemi hőmérséklet elég magas ahhoz, hogy elpusztítsa a baktériumokat és elkerülje a keresztszennyeződést.