Pizzakemencék
Az eredeti hamisítatlan pizza kemencében történő sütése a 21. században
A pizzasütéssel kapcsolatban napjainkra kialakult közhiedelem – amely szerint a háztartások hagyományos sütője „hamisítatlan” pizzát eredményez, sőt az nem igényel különösebb tudományt – bizony nem felel meg a valóságnak. A vendéglátó egységek és gyorséttermek már nem nélkülözhetik azokat a pizzakemencékhez, pizzadagasztó készülékekhez és egyéb kiegészítőkhöz hasonló modern konyhai berendezéseket, amelyek munkánk megkönnyítésének elengedhetetlen kellékeivé váltak.Minden olyan vendéglátó-ipari egység hasznosíthatja, ahol az ételkészítés az átlagosnál gyorsabb ütemben, ipari körülmények között zajlik.A változatos kínálatból azonnal szembetűnik, hogy – pizzakemencék, hűtött munkaasztalok, pizzadagasztó gépek,zöldségszeletelők, és sajtreszelők, a pizzasütő formákhoz, illetve pizzakemence állványokhoz hasonló kiegészítők mellett – számos olyan pékipari termékből választhatunk, amelyek nélkülözhetetlen kellékei a hamisítatlan,akár 455 °C (Celsius-fok) történő pizza sütésének.Amitől igazán finom és roppanós lesz a pizza tésztánk.
Pizzakemence típusok…
Szabályozhatóság, terhelhetőség és változatos kamraméret…
Pizzakemencével gyakorlatilag minden gyorsétteremben találkozunk, ugyanis a különböző kialakítású- és designnal rendelkező pizzakemencékben sült pizzák,pita tészták modern korunk legnépszerűbb ételeinek számítanak hazai vonatkozásban is. Néhány évtizeddel ezelőtt önmagában már a pizzakemencékhez hasonló berendezések beszerzésével egy vendéglátóegység jelentős lépést tehetett előre a „versenyben”, ami szintén a pizzakészítmények iránt megnövekedett keresletre vezethető vissza. Az egy- vagy kétaknás elektromos pizzakemencék gyártása során – amelyeknél a hőmérsékletmérő, belső lenyitható ajtók, belső világítás, szabályozható alsó-felső fűtés általában alapkövetelmény – a szakemberek a tésztasütési munkafolyamatot is figyelembe vették. Az aknás- és szalagos pizzakemencék – amelyek segítségével pizzán kívül pita tésztát, grillezett zöldséget, gyorsételeket és süteményeket is készíthetünk – nem csak a minőségi, de a mennyiség elvárásoknak is megfelelnek. Utóbbi teszi lehetővé, hogy a vendéglátó,nagykonyhai egységek viszonylag rövid idő alatt nagy mennyiségben tudják előállítani ezeket a népszerű készételeket. Külön érdemes kiemelnünk a forgalmazott,és általunk gyártott ipari pizzakemencék rendkívüli terhelhetőségét, ami szintén megspórolhatatlan minden olyan gyorsétterem számára, ahol az állandó folyamatosság jellemzi a pizzasütést.