A konfitálás
A konfitálás egy alacsony hőmersékleten történő ételkészítési technológia.
A gasztronómia által egy ideig elfeledett, ma azonban újra trendi eljáráson alapszik. Nagyjából a nagyszüleink idejében is oly népszerű eljárásra vezethető vissza.
Mi talán leginkább a hagyományos disznóvágások alkalmával találkozhattunk ezzel a technológiával, amikor is a húsokat teljesen befedték zsírral és alacsony hőmérsékleten hőkezelték. Az így elkészült ételek esetében már a tartósítás is megoldott, hiszen az elkészült húst, (legyen az oldalas, egy szelet hús, vagy egy pecsenye), a sütőzsíradék légmentesen lezárja, így biztosítva a hosszú eltarthatóságot.
Ehhez széles kínálatban találhatóak konfitáló gépek. Ezek praktikuma abban rejlik, hogy az étel akár egy mozdulattal elkülöníthető a sütőzsíradéktól.
A vendéglátás képviselőit konyhatervezési, és technológiai tanácsokkal is el tudjuk látni pannonhalmi >, budapesti > (Csepel) és balatonszárszói > kereskedelmi egységeinkben is. Magyarország egyik legnagyobb rozsdamentes gép-, és bútorgyártójaként jegyeznek bennünket.
Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.
Vegye fel velünk a kapcsolatot >.