Értem A weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.
bezárás

A kosár üres
Navigáció

Füstölés


Cégünk egyik innovációja egy szintén saját Ferrara brand alatt futó füstölőház. 

A füstölés fajtái


Az eljárás fő célja a megfelelő szín-, és ízvilág kialakítása, valamint nem utolsósorban a tartósítás. A füstölésre alkalmas füst előállítása gyakorlatilag a fa tökéletlen égése során jön létre.

Hideg füstölés: ennek hőfoka általában 20 ˚C alatt van – leginkább a nyers, pácolt hústermékeket, száraz és nyers kolbászokat, sonkákat, csülköt, valamint szalonnaféléket (akár bacon, oldalas), halakat (lazac, makréla, pisztráng), tojást, belsőségeket füstölik. Ez utóbbi csoport kifejezetten izgalmas, főként liba és kacsamáj füstölésével érhetünk el fenséges ízharmóniát. Az így füstölt májakból készülhet a fine dining éttermekben méltán népszerű kacsa, vagy libamájhab, pástétom vagy szuflé.

Melegfüstölés: 65–70 ˚C fokig terjedő hőfokon végezzük. Főként főtt töltelékes készítményeknél, szalonnaféléknél és egyes halfajtáknál alkalmazható.

Forró füst: azon termékeket, amelyek a forró füst hatására már rövid idő alatt is jellegzetes színt és ízt kapnak, forró füstöléssel füstölik. Ennek hőfoka 74–85 ˚C körül van. A lángolás gyakorlatilag egy hosszú ideig tartó forró füstölés és szárítás egyvelege, ebben az esetben főzés nélkül is végbemegy a termék hőkezelése (69–70 ˚C maghőmérséklet elérésének hatására). Ilyen a Smoke BBQ.
 
Füstöléshez ajánljuk saját márkás termékünket a Ferrara brandből

Füstölőház 9 fázisú füstgenerátorral Ferrara-Forni >
 

Kiegészítő termékeink


Hasznosak lehetnek húsüzemben, vagy akár egy otthoni disznóvágás alkalmával is.


Hústőke 400 x 400 >

Sokkoló hűtő 3 tálcás, GN1/1 Ferrara Cool EVCO vezérléssel >

Hurka-kolbász töltő SH-7 Ferrara >

Húsdaráló TC22 Ferrara >

Asztali klipszelő gép Ferrara >

Kutter multifunkcionális 9 liter Ferrara > 

Hús mixer kézi (TC/22 motoros húsdarálóhoz csatlakoztatható) >

Ételdaráló adapter KitchenAid >

 

A vendéglátás képviselőit konyhatervezési, és technológiai tanácsokkal is el tudjuk látni pannonhalmi >budapesti > (Csepel) és balatonszárszói > kereskedelmi egységeinkben is. Magyarország egyik legnagyobb rozsdamentes gép-, és bútorgyártójaként jegyeznek bennünket.
 
Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.
Vegye fel velünk a kapcsolatot >.



 

Gasztroblog

Képviselt márkák:

Tandír
Ugolini
MAGA
Baysan
Pujadas
RedFox
Atalay
Mirror
Primax
Bartoli Nello
Özti
Forni Fiorini
KitchenAid
Hendi
BWT
MTH
Cool-Head
EGO
Multi Wash
Mecnosud
Sistema Project
Igloo
Fimar
Evans
Lotus
Bezzera
Ferrara-Vino
Potis
Rational
LIEBHERR
GI.METAL
Arcos
UNIVAC
Retigo
FM
Bertos
Ferrara-Cool
Ferrara-Forni
Ferrara
Árukereső.hu Árukereső.hu